Close

2017-03-18

Hogyan találd meg elveszett telefonodat?

Felébredsz vasárnap reggel (jobb esetben tisztán emlékszel rá hogy hogyan is kerültél az ágyadba) és miután egy kis életet lehelsz magadba a telefonodért nyúlsz, hátha a haverok az esti “teázás” után tudnak szolgálni némi plusz információval. Pár perc matatás és házkutatás után viszont rá kell ébredned, hogy a telefonod bizony nincs ott ahol lennie kellene.

Mindenkivel előfordult már hasonló, de még ha nem is, akkor biztos volt már, hogy nem tudtad hol van a telefonod. Most megmutatjuk, hogy hasonló helyzetben (némi szerencsével) hogyan tudod előkeríteni.

Ahhoz, hogy a következő módszer működjön fontos, hogy az elhagyott készülék:

  • be legyen kapcsolva,
  • aktív internet kapcsolattal rendelkezzen,
  • aktív helyzetmeghatározó rendszerrel rendlekezzen,
  • és be kell hogy legyél rajta jelentkezve a gmail címeddel

Ez a kombináció nem mindig jön össze, ezért jeleztem, hogy némi szerencsére is szükséged lesz.

Segítségül hívjuk a nagy testvért, szóval a legközelebbi számítógépen nyissuk meg a böngészőnket és menjünk a google.com-ra. Fontos hogy itt legyünk bejelentkezve ugyanazzal az e-mail címmel, mint a keresett telefonunkon. A lépések innetől a következőek:

  1.  Megnyitjuk a kötkező oldalt: https://myaccount.google.com/find-your-phone

A telefon típus jelzése mellett két kék ikont találunk:

  • Ring:  telefon “megcsengetés”
  • Locate: a telefon helyzetének meghatározása

A megcsengetés segíthet, ha a telefon valahol a közelben van. Ha viszont valahol “házon kívül” veszítettük el a telefont, nem jó ötlet csengéssel felhívni rá a figyelmet. Szóval ilyen esetben rákattintunk a “Locate” gombra és ezután a “Next step” gombra.

4. Ezután kisérletet tesz a rendszer a készülék helyének meghatározására. Ez a folyamat akár egy percig is eltarhat.

5. Ha mindent jól csináltunk, akkor a térképen megjelenik a készülék pontos helye (az én esetemben ez 20 méteres pontossággal sikerült).

Mi Android operációs rendszerrel ellátott telefonon próbáltuk ezt a funkciót. Ha van tapasztalatotok iOS alapú (Apple) készülékekkel, írjátok meg nekünk kommentben itt, vagy Facebook-on a cikk alatt.

Remélem, hogy a fenti leírással sikerül megmenteni pár telefont, sok sikert a kereséshez! 🙂