Close

2017-05-09

Felújított számítógép vs. Új (2. rész)

Előző bejegyzésünkben bemutattuk, hogy miért lehet jobb befektetés egy felújított számítógép egy vadonatúj géppel szemben. Van azonban néhány dolog amire érdemes odafigyelned vásárlás előtt, ha szeretnéd magad megkímélni néhány kellemetlenségtől.

1. Tudd, hogy mire van szükséged!

Mielőtt felújított számítógépet vásárolsz, először is döntsd el, mire szeretnéd használni:

  • munkára?
  • tanuláshoz?
  • játszanál rajta?
  • vagy esetleg mindet egyszerre?

Ez alapján szükséges felmérned mekkora teljesítményű konfigurációban érdemes gondolkodnod. Hogy ezt a folyamatot megkönnyítsük számodra, kitaláltunk egy értékelési rendszert, amivel három csoportba soroljuk a gépeket:

Office kategória
Kimondottan irodai munkához vagy kezdők számára ajánlott konfigurációk, amelyek egyaránt megfelelnek zenehallgatásra, internetezéshez (Skype, Facebook) és egyszerűbb játékok futtatására. Ideális választás a fiatalabb generáció és nyugdíjasok számára.

Multimédia
Ezek a gépek a családok és diákok igényeinek megfelelően lettek összeállítva. Hatalmas tárhelyüknek köszönhetően alkalmasak zene-, film- és fotógyűjtemények tárolására, internetes játékokhoz, internetezésre.

Gamer
A legütőképesebb konfigurációk tartoznak ide, melyek alkalmasak az közepes rendszerigényű játékok futtatására is ill. a magasabb rendszerigényű szoftverek (Photoshop, AutoCAD)

2. Azért mert olcsó, ne add lejjebb az elvárásaidat!

Tévhit, hogy azért mert a felújított számítógépek jóval olcsóbbak, sokkal rosszabbak is lennének.  Ennek ne dőlj be!

Feltétlenül nézz utána, hogy milyen márkákkal dolgozik a cég, ahonnan vásárolni szeretnél!

Győződj meg a géphez kínált operációs rendszer jogtisztaságáról és a rendszer verziójáról.
Az új gépekhez minden bizonnyal kizárólag a legújabb operációs rendszerrel juthatsz hozzá. Ez viszont nem minden esetben egy pozitív dolog. Nyilván hallottál már róla, az új operációs rendszerek, mennyi kéretlen hibával rendelkeznek az indulás utáni hónapokban, arról nem is beszélve, milyen sok idő, míg hozzászokik az ember egy új kezelőfelülethez.

Egy felújított PC esetén viszont dönthetsz úgy, hogy maradsz a már bevált, stabilan futó korábbi operációs rendszerednél. Azt is eldöntheted, kérsz-e egyéb szoftvereket (pl. vírusirtót) a gépre! Amennyiben szeretnéd, akár teljesen „csupaszon” is kérheted a gépet, amelyet saját elképzeléseidnek megfelelően, szabadon konfigurálsz.

Nézz utána, mit gondolnak a cégről az ügyfelei!
Egy hiteles, profi cégnek sok elégedett vevője van, az elégedett vevő pedig szeret ajánlást adni! Maga a tény, hogy véleményt kér egy cég a szolgáltatásáról, elégedettségi szintet mér, arra utal, hogy valóban törődik a vevőikkel és szeretne folyamatosan fejlődni. 

Kerüld el a rejtett költségeket!
Olvasd át alaposan a szerződési feltételeket, valamint a kiszállítás módját, árát, idejét. Nézz utána mindennek, és ha kell, kérdezz rá arra, ami számodra nem teljesen tiszta. Bátran hívd fel az adott céget, vagy írj nekik emailben, Facebookon!

Nézd meg, hogy a cég felelősséget vállal-e a termékeiért és szolgáltatásaiért!
Általában első ellenérvként a garancia hiányát szokás felhozni a felújított PC-vel szemben. Ez pedig sajnos sokszor igaz is, hiszen gyártói garancia már nem él ezekre a készülékekre. Ha viszont jó helyen szerzed be felújított gépedet, akkor hozzájuthatsz extra, kiterjesztett garanciához is!

Hogyan lehetséges ez?
Úgy, hogy az a vállalkozó, aki biztos az ő termékének, szolgáltatásának értékében és kész érte felelősséget is vállalni, mindent megtesz azért, hogy vásárlója kockázatmentesen vásárolhasson!

Mi ide tartozunk. Nem véletlenül.

Az EU-ban működő multicégek és bankok lízingelt gépeivel foglalkozunk, melyeken a portalanítás és tisztítás mellett legalább 6-pontos tesztelési módszert alkalmazunk. A tesztelés során azonnal kiderülnek a gép esetleges hibái, amiket így rögtön orvosolni tudunk.

A számítógépek tesztelése

Emellett számos garanciánk is van:

  • 2 éves, azaz 24 hónapos garancia minden termékünkre
  • 14 napos próbaidő
  • megbízhatósági garancia
  • teljesítmény garancia
  • jó állapoti garancia

Reméljük hozzásegítünk ahhoz, hogy a számodra lehető legmegfelelőbb számítógépet válaszd ki akkor is, ha magadnak, családtagodnak, vagy kollégádnak szeretnél örömet okozni vele.

Ha bármilyen egyéb kérdésed lenne felénk, fordulj hozzánk bizalommal!