Close

2018-09-26

Gyorsabb laptop 3 lépésben!

1. Váltsunk SSD meghajtóra!

A legmarkánsabb, azonnal érezhető sebességbeli növekedést egy SSD meghajtóval érhetjük el, amely egy régebbi notebookkal vagy PC-vel is szinte csodát művel. Messze gyorsabb (akár 5x – 10x) adatátvitelt biztosít, mint a hagyományos merevlemezeké (HDD). Az SSD meghajtón az adatok elérési ideje nulla, ezért érezhetően gyors programbetöltést tesz lehetővé. Számítógép esetében legjobb, ha elsődleges meghajtóként SSD meghajtót használunk és erről futtatjuk az operációs rendszert. Az adattárolásra egy nagyobb tárolókapacitású hagyományos merevlemezt (HDD-t) használjunk másodlagos meghajtóként.

A hagyományos merevlemezekkel (HDD) ellentétben a szilárdtest meghajtókban (SSD) nincs mozgóalkatrész, így a működésük hangtalan. További előnyük a merevlemezekkel szemben, a jóval kisebb súly, amely notebookok esetében igencsak jól jön!

Boltunkban (ATECHNET PC-SHOP, Kolárovo, Kostolné námestie 6) lehetőséged van notebookod vagy PC-d SSD-vel való felszerelésére. Minden szükséges információval rendelkezésedre állunk. Érdekesség a klienseink körében, hogy aki egyszer váltott SSD-re, nem tér vissza a hagyományos megoldásra. 😉
Rugalmasan kezeljük a feladatokat. Akár az is megoldható, hogy behozod a számítógéped, mi beépítünk egy SSD-t. Pár óra alatt átmásoljuk az operációs rendszered, és kipróbálhatod a különbséget. Ha nem tetszik, visszacsinálunk mindent, és nem kerül neked semmibe.

 

2. Memóriabővítés (RAM)

A legtöbb feladatra egy 4GB-os RAM modul elegendő, amennyiben viszont a böngészőben több weboldalt is megnyitunk egyidejűleg, vagy egyszerre több programot futtatunk, akkor hamar elfogy a rendelkezésre álló mennyiség.

Ezen szerencsére egy bővítéssel könnyen és gyorsan segíthetünk. Az optimális működéshez általában 8GB RAM már elegendő. Ezzel a mennyiséggel, általános használat mellett kényelmesen megfér egy Windows 10 és egy korszerű antivírus szoftver, valamint a játékok is simábban futnak (megfelelő grafikuskártyával). Több memóriára (16GB / 32GB) csak abban az esetben érdemes bővíteni, ha tervezőprogramokat, vagy rendszerigényesebb játékokat is szeretnénk futtatni.

Természetesen boltunkban megoldható a memória bővítés is.

3. Tiszta operációs rendszer

Legtöbben figyelmen kívül hagyjuk ezt az egyszerű (és ingyenes!) szabályt. Leghatékonyabb ha kizárólag megbízható forrásból származó alkalmazásokat telepítünk, és rendszeresen ellenőrizzük a szoftverek listáját is. Néhány óvatlanul telepített alkalmazás vagy plugin a háttérben dolgozva szinte felzabálja a gép kapacitását.

Válasszunk megbízható, naprakész antivírus szoftvert (ESET), így könnyedén kivédhetjük a kártékony alkalmazásokat. Tapasztalataink szerint a leghatékonyabb, legkevesebb erőforrást igénylő antivírusokat az ESET-nek köszönhetjük. Bármelyik ESET termék megvásárolható boltunkban. A telepítés és beállítás INGYENES. Blogunkon található egy leírás a zsarolóvírusokról, ide kattintva érheted el: “10 tudnivaló a zsarolóvírusokról”

Válasszunk korszerű operációs rendszert és rendszeresen frissítsük azt.

 

Amennyiben kérdésed van termékeinkről vagy kiegészítőinkről fordulj hozzánk bizalommal az info@atechnet.sk címen!