Close

2019-05-06

Megújulunk! Elköltözünk és nevet váltunk!

12 év után elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy szintet lépjünk. Jelenleg 3 országban 4 különböző márkanéven vagyunk jelen, valamint jócskán megváltozott a víziónk is. Ebből kifolyólag szükségszerű volt egy kis ráncfelvarrás, illetve név-, logó- és arculatváltás.

A nemzetközi jelenlét és a nagymértékű növekedés miatt szükségessé vált a nehezen kiejthető és megjegyezhető ATECH.NET márkanév modernebbre, kifejezőbbre cserélése. Emellett a szlovák, magyar és a cseh piacon 3 különböző weboldalon és név alatt voltak elérhetőek (www.lacne-pc.sk, www.felujitottpc.hu, www.atechcomp.cz), ami sokszor félreértésekhez vezetett, valamint nem tett jót a márkaismertségnek sem.

Egy kis bolttal indultunk 12 évvel ezelőtt Gútán. Pár év alatt szlovák, magyar és cseh webáruházat indítottunk, s jelenleg már 30 alkalmazottal, 60 részmunkaidős kollégával, megközelítőleg 3000 üzleti partnerrel és 10 000 végfelhasználóval büszkélkedhetünk.

2018-ban több mint 30 000 számítógépet újítottunk fel és adtunk el, amivel kb. 54 000 t nyersanyagot spóroltunk meg, és 2 598 291 kg CO2-dal kevesebb jutott a légkörbe jóvoltunkból.

Mostanra igencsak kinőttük a régiót. Nemzetközi terjeszkedésre, valamint zöldebb gondolkodásra és működésre törekszünk. Épp a felsorolt tényezők miatt szinte elkerülhetetlen volt a márkanév modernebbre, találóbbra, zöldebbre és nemzetközibbre cserélése.

 

furbify team

S ha már az anyavállalat nevet vált, akkor célszerű egy brand alá vonni az összes országban folyó tevékenységünket a félreértések elkerülése végett, valamint a márkaismertség növelése érdekében. Ügyfeleink döntő többsége nem is sejti, hogy több ország piacán jelen vagyunk, és egész Európába szállítjuk termékeinket. Nem csupán egy kis webshop, hanem egy nemzetközi terepen is helytálló európai babérokra törő vállalkozás vagyunk.

A cég olyan vállalkozássá szeretne válni a jövőben, mely működésével többet ad vissza a Földnek és elsősorban a régiónak, mint amennyit elvesz. Céljuk, hogy a már egyszer legyártott számítógépek, laptopok és monitorok élettartama minél hosszabb legyen, minél többször kerüljenek vissza a körforgásba, ne a szemétdombon kössenek ki.

Ezt a környezettudatos víziót és zöld filozófiát testesíti meg az új márkanév, a furbify is. A szó maga a „refurbish“ angol szóból (jelentése: felújít, újra rendbe hoz, felfrissít) származtatható furb, és a szintén angol –ify utótag összekapcsolásával jött létre. Nem titkolt szándékunk, hogy a felújítás szakértőiként minél több emberrel ismertessük meg a felújított számítástechnika előnyeit.

Megújulunk, hogy ismertebbé, zöldebbé és igazi szakértővé válhassunk! Köszönjük az eddigi bizalmat és reméljük, hogy ezentúl is velünk tartotok az úton!

 

Költözünk!

Mérföldkőhöz érkezett a pc shopunk is. Jelenleg már elég szűkös, ezért a költözés mellett döntöttünk, melynek hála saját parkolóhelyekkel, nagyjából kétszer akkora alapterületen háromszor annyi kiállított és megvásárolható új, valamint felújított számítógéppel és laptoppal várjuk majd az érdeklődőket.

Június 3-tól új helyen, megújult környezetben várunk a Győr utca 19-es házszám alatt!