Close

2019-11-19

Ez az elmúlt 10 év legszebb notija!

Már sok éve foglalkozunk notebookokkal, de idáig ez az egyik legszebb darab, amit valaha láttunk. Rengeteg extra funkcióval van felszerelve, amit szépen lassan lejjebb kifejtek. 😉

Az ASUS ZenBook UX301L-ről van szó, melynél a gyártó nem spórolt a prémium anyagokkal. Az alumíniumkeret sok mindent sejtet; de az, hogy a tető és a kijelző is Gorilla Glass 3-mas üveggel van ellátva, már jelzi nekünk a prémium kategóriát.

A legvastagabb részen is 15mm-es szépség mindössze 1,4 kg-ot nyom, így bárhová nagyon könnyen magunkkal vihetjük. Ez a vékonyság nem jelenti azt, hogy gyengén teljesítene strapabíróság területén! Az alumíniumváz nemcsak a csavarodás, hanem a nyomás ellen is kiváló védelmet nyújt.


Külön érdemes kiemelni, hogy a fedélen pompázó ASUS logó működés közben világít, ezzel is tovább emelve az amúgy is “csilivili” sötétkék üvegfedél kinézetét.


A 99 x 67 mm nagyságú matt Touchpad követi a trendet, és a fizikai gombok helyett úgynevezett “ClickPad”-ot használ. Ez annyit jelent, hogy az egész szerkezet kattintható, és bizonyos helyeken a jobb, illetve a bal egérgombot helyettesíti. Nagyon jól megoldották az “inteligens gesztus”-okat. A touchpaddal teljes mértékben helyettesíthető az egér.


Az UX301 sötétkék, alul-világított billentyűzete 15×15 mm nagyságú gombokat foglal magában. Kényelmes komfort, és stabilitás jellemzi. A jól bevált formuláját követte az ASUS ezzel a billentyűzettel. Öröm rajta gépelni! 😉


A Full HD 13,3″ (1920×1080 pixel) érintőkijelzőre sem lehet panaszunk. Óriási színmélységet, és betekintési szöget köszönhetünk az IPS panelnak. Az egész felület Gorilla Glass 3-al van lefedve, így csökkentve a törés és karcolás létrejöttének esélyét.


Az ASUS a legjobb zenei hangzás érdekében partnerségbe lépett a Bang & Olufsen céggel, akik rég foglalkoznak Hi-Fi rendszerekkel, így panaszra nem lehet ok. Bár mi még beépítettünk volna egy mélynyomót a notiba :D, azért ne legyünk telhetetlenek.


A noti oldalán található egy memóriakártya-olvasó, 2x USB, töltő csatlakozó, jack (hang kivezetéshez), Mini Display port és micro HDMI, ami átalakítható normál HDMI-re a TV-hez való csatlakoztatáshoz. És itt találhatóak a legkopottabb részek is (nem minden esetben). Sajnos az alumíniumburkolatról a dugók csatlakoztatása közben előfordul, hogy lekopik a festék.

Azoknak is nagyon jó hírünk van, akik villámgyors gépet szeretnének. Az UX301 -ben 2 darab 128GB-os SSD található, ami RAID 0-ban van összefűzve. Ezt azt jelenti, hogy a két mért összeadódik, és a gyorsaság is ugrásszerűen megnő. Összesen 256GB tárolókapacitást kapunk. Arról még nem volt szó, hogy ebbe a csöppségbe sikerült beleszerelni egy negyedik generációs i7-es processzort, ami szinte minden feladattal villámgyorsan meg tud birkózni.


Ez a noti nem kifejezetten a játékosoknak készült, de pár régebbi címmel elüthetjük az időt, ha épp vonatra várunk. 😉

Konfiguráció:

– Intel Core i7-4500U 1,8GHz-2,4GHz
8GB ram
2x 128GB (256Gb) M2 SSD – Raid 0
– 13,3″ IPS FULL HD érintőkijelző
– Alulvilágított billentyűzet
– webkamera
– Gorilla Glass 3 és alumíniumkeret
– Eredeti Windows 10 Home operációs rendszer

 

Mennyibe kerül?

ASUS ZenBook UX301LEzüst kategória – 399€ – Kisebb kopásnyom az alumíniumkereten a csatlakozóknál.
ASUS ZenBook UX301LBronz Kategória – 359€ – Burkolati használati nyomok, néha nem zavaró helyen, világosabb folt a kijelzőn. Ezt előtte mindig megnézheted, nincs benne rizikó. 😉

Kérdésed van?

Keress minket személyesen a furbify PC SHOP-ban Gútán, a Győr utca 19 (Rábska 19) alatt.

További elérhetőségeink:

Telefon: 0915 628 586
E-mail: shop.kolarovo@furbify.eu

Facebook: https://www.facebook.com/furbify.atechnet/
Instagram: https://www.instagram.com/furbify.atechnet/